Op deze pagina vind je meer informatie over het uploaden van foto's naar het digitale fotosysteem van A-Eskwadraat: FotoWeb. Om de grote hoeveelheid foto's te kunnen behappen vragen we je om je foto's te sorteren alvorens deze te uploaden. De lijst met gedefinieerde categorieën is hier te vinden (gebruik de pijltjestoetsen om de hele lijst te kunnen bekijken).
Alle reeds geüploade foto's kun je hier vinden.

Foto's uploaden voor actieve leden
Actieve leden van A-Eskwadraat kunnen inloggen op de A-Eskwadraatcomputers (5e verdieping van het BBL) om de foto's op scratch te plaatsen. Uiteraard kan dit ook door gebruik te maken van programma's als WinSCP.
Als je je foto's op scratch geplaatst hebt kun je via de upload-interface van FotoWeb je foto's online plaatsen. Allereerst dien je de lokatie van je foto's op scratch te specificeren, waarop FotoWeb nagaat welke foto's er beschikbaar zijn. Als je je foto's hebt onderverdeeld in subdirectories (mappen) aan de hand van de gedefinieerde categorieën dan kun je nu aangeven welke directory onder welke collectie valt. Maak hier gebruik van en verdeel je foto's alvast onder in de beschikbare categorieën!
In het volgende en laatste scherm laat FotoWeb je nog eenmaal de door jou ingevoerde informatie zien en kun je deze nog éénmaal controleren. Door te klikken op de knop "Uploaden!" worden de foto's door FotoWeb verwerkt en verschijnen ze online.
Let op! Standaard wordt alleen de Premiumselectie van foto's getoond, je foto's zullen dus niet direct in de lijst verschijnen. Lees hieronder verder voor meer informatie over deze selectie.

Foto's uploaden voor niet-actieve leden
Niet-actieve A-Eskwadraatleden kunnen standaard niet inloggen op de computers in de A-Eskwadraatkamer op de 5e verdieping. Als je geen actief lid bent, kun je dus ook niet de bovenstaande procedure volgen om je foto's te uploaden. In dit geval kun je je foto's (gesorteerd op categorie) zippen of rarren en ergens op internet plaatsen waar ze gedownload kunnen worden door de reiscommissie. Stuur vervolgens de reiscommissie een mailtje met de lokatie en wij zorgen ervoor dat de foto's online worden geplaatst.

Premiumselectie
Om te voorkomen dat er een onwerkbare hoeveelheid foto's online verschijnt zullen je foto's niet direct getoond worden in de lijst met foto's van de studiereis. Standaard wordt er alleen een selectie getoond: de Premiumselectie. Deze wordt gemaakt door de reiscommissie in samenwerking met de ViCie.
Uiteraard is het mogelijk om ook foto's buiten die selectie te bekijken, daarvoor kun je op de grote gele ster klikken die rechts boven de thumbnails getoond wordt. Je kunt ook deze link volgen.