Inentingen zijn vrij belangrijk bij het reizen naar verre oorden en China behoord tot zo'n oord. Allereerst willen we benadrukken dat wat we op deze pagina publiceren 'slechts' tips zijn. We raden iedereen ten zeerste aan om zelf contact op te nemen met zijn of haar eigen huisarts om zeker te zijn welke vaccinaties nodig zijn voor jou persoonlijk. De volgende vaccinaties zijn zeer sterk aan te raden:

  • DTP (Difterie, tetanus en polio). Over het algemeen heeft iedereen deze vaccinatie al als kind gehad en is slechts 1 herhalings vaccinatie nodig. Neem hierover sowieso contact op met je huisarts.
  • Buiktyfus. Dit is een ernstige infectieziekte welke waarschijnlijk minder heftig zal zijn als je de vaccinatie hebt gekregen.
  • Hepatitis A (oftewel besmettelijke geelzucht). De vaccinatie biedt een vrijwel volledige bescherming tegen deze ziekte.
Meer en uitgebreidere informatie is te vinden op de website van TravelClinic. Nogmaals willen we benadrukken dat je zelf even langs moet gaan bij de huisarts en met hem te overleggen welke vaccinaties voor jou nodig en handig zijn.