Commissie wenst voorzitter fijne verjaardag29 juli 2008
Op deze manier wil de gehele commissie hun voorzitter, Bas, van harte feliciteren met z'n 23e verjaardag (in Chinese telling is hij alweer 24!). De avond zal erg gezellig worden met een diner voor 40 man (alle deelnemers zijn uitgenodigd) en afsluitend een nachtcruise met uitzicht over Pudong. Maak er een fijne dag van, Bas, en al het goede gewenst in je nieuwe levensjaar!
Programmaboekje in digitale vorm online26 juni 2008
Het programmaboekje is hier te downloaden.
Presentatie deelnemersbijeenkomst online20 juni 2008
Afgelopen donderdag 19 juni heeft Atos Origin ons verteld over hun betrokkenheid bij de Olympische Spelen deze zomer. Aanluitend vond de laatste deelnemersbijeenkomst plaats, waarbij de laatste details uit de doeken werden gedaan en het programmaboekje werd uitgedeeld.
De presentatie bij de laatste deelnemersbijeenkomst is hier te downloaden, het A4'tje met belangrijke praktische informatie voor het thuisfront is hier te vinden.

Lezingen Procam en Atos Origin, laatste deelnemersbijeenkomst22 mei 2008
Op respectievelijk donderdag 12 en donderdag 19 juni zullen Procam en Atos Origin een lezing verzorgen ter voorbereiding van onze reis naar China. Procam zal ons op de hoogte brengen van de grootste cultuurverschillen, met de mogelijkheid tot het doorlopen van een OPQ persoonlijkheidstest. Atos Origin is verantwoordelijk voor de automatisering tijdens de Olympische Spelen en Atos' Olympic Marketing Manager zal een gevarieerd verhaal houden over de betrokkenheid van het bedrijf bij de organisatie van de Spelen. Aansluitend aan de lezing van Atos Origin zal op 19 juni de laatste deelnemersbijeenkomst plaatsvinden.
Zowel de beide lezingen als de deelnemersbijeenkomst zijn een integraal onderdeel van het voortraject van de studiereis, de reiscommissie verwacht dat alle deelnemers erbij aanwezig zijn. Ben je toch verhinderd, laat dat dan zo spoedig mogelijk weten!

Lezing Procam:donderdag 12 juni 17:00u, BBL 107A
na afloop gratis borrel in A-Eskwadraatkamer
Lezing Atos Origin:donderdag 19 juni 16:00u, Minnaert 208
Deelnemersbijeenkomst: donderdag 19 juni 17:00u, Minnaert 208
diezelfde avond: BBCie borrel
Lidmaatschap NNV
De NNV (Nederlandse Natuurkundige Vereniging) steunt onze studiereis, daar tegenover staat dat een aantal van de deelnemers lid worden van de vereniging. Het eerste jaar van dit lidmaatschap wordt (zoals gebruikelijk) betaald door A-Eskwadraat. De deelnemers die benaderd zijn om lid te worden kunnen hier het lidmaatschapsformulier downloaden, je kunt deze ingevuld inleveren bij de A-Eskwadraat boekverkoop.

Dinsdag 22 januari: deelnemersbijeenkomst17 januari 2008
Op dinsdag 22 januari zal de eerste échte deelnemersbijeenkomst plaatsvinden in BBL 105b om 17:00u. Tijdens deze bijeenkomst zal belangrijke informatie verstrekt worden, de volgende onderwerpen zullen in ieder geval aan bod komen:
 • De mogelijkheid om je retourticket te verlengen
 • Het gespreid betalen
 • Benodigde documenten voor de visa
Het is dus erg belangrijk dat je aanwezig bent! Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, laat dat dan even per mail weten.

De presentatie die door Bas werd gegeven staat nu ook online, mocht je het na willen lezen. Het informatiepakket over de visumaanvraag kun je hier downloaden, een leeg exemplaar van de deelnemersovereenkomst is hier te vinden.
Benodigde gegevens ingeschreven mensen
Zoals jullie in de presentatie van 12 november hebben vernomen, willen jullie c.v. uiterlijk vrijdag 16 november binnen hebben. We hebben voor jullie en ons gemak een template gemaakt die jullie in kunnen vullen. Hij is in zowel doc als odt formaat beschikbaar; uiteraard hoef je er maar 1 in te vullen. Open de template en vervang de voorbeeldgegeven door je eigen gegevens: ga niet zelf aan de template lopen sleutelen. Mail je ingevulde c.v. naar de reiscommissie: china@a-eskwadraat.nl en meldt daarbij ook duidelijk een van de volgende drie mogelijkheiden:
 • A: Ik wil graag meedoen aan een case
 • B: Ik ben enigszins bereid om mee te doen met een case
 • C: Ik wil liever niet mee doen met een case
Er zijn helaas geen andere keuzes mogelijk dan de drie bovenstaande mogelijkheden. We zien alle mailtjes graag tegemoet!
12 november: presentatie over de studiereis naar China
12 november 2007 geeft de reiscommissie in Minnaert 208 om 17:00 een presentatie over de studiereis naar China die in 2008 plaats zal gaan vinden. Hierin wordt een specifiekere planning van de studiereis gegeven, alsmede informatie over de mate van studie inhoudelijke activiteiten en de kosten voor de deelnemers. Heb je je al voor ingeschreven? Kom dan zeker langs: deze presentatie is erg nuttig. Heb je je nog niet voor ingeschreven en twijfel je nog, kom dan ook vooral langs om te kijken of het je wel of niet leuk lijkt om mee te gaan. Voor vragen of onduidelijkheden kan je ook altijd mailen naar de commissie: china@a-eskwadraat.nl. We hopen jullie allemaal te zien op 12 november, 17:00 uur in Minnaert 208!
Naar China
Zoals 27 september met een spectaculaire borrel bekend is gemaakt, gaat de studiereis van A-Eskwadraat van 2008 naar China! Als potentiële deelnemer wil je uiteraard graag wat meer hier over weten: op deze website kan je de komende tijd steeds meer lezen over de plannen van de reiscommissie. Algemene informatie is hieronder te vinden:
 • Reisbestemming: China
 • Steden die we gaan bezoeken:
  • Beijing
  • Xi'an
  • Shanghai
 • Deelnemersbijdrage: tussen de 900 en 1200 euro
 • Vertrekdatum: woensdag 9 juli 2008
 • Datum van terugkomst: donderdag 31 juli 2008
 • Wat we onder andere gaan doen in China:
  • Bedrijven bezoeken
  • Universiteiten bezoeken
  • Veel Chinese cultuur opsnuiven
  • De rijke cultuur van China bekijken
De deelnemersbijdrage wordt, zoals hierboven al staat vermeld, geschat tussen de € 900 en € 1200. Het exacte bedrag is sterk afhankelijk van de sponsoring, waar nog hard aan gewerkt wordt door de commissie. Er staat al een reservering voor 40 tickets om naar Beijing te vliegen. De terugvlucht vanaf Shanghai zal drie weken later plaatsvinden.

Het is erg belangrijk om een voorinschrijving te plaatsen als je er over denkt om mee te gaan op deze studiereis, alleen dan maak je kans om geselecteerd te worden!
A-Eskwadraat

A-Eskwadraat is met bijna 1800 leden de grootste bètastudievereniging van Nederland en is verbonden aan de faculteit bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht. De vereniging kent vele actieve leden die veel activiteiten neerzetten, voor meer informatie daarover: de A-Eskwadraat website. De vereniging heeft een lang verleden van verre studiereizen. Al veel exotische oorden werden bezocht, maar na de reis naar India in 1997 heeft de wereld weinig meer van A-Eskwadraat gezien. In 2008 wordt de vergeten traditie weer opgepakt: A-Eskwadraat gaat naar China!